Algemeen

 

Agenda

 

Terugblik Wapenpas 2010

 

Eedele speysen

 

Gedicht van St.Joris

 

So syn wy gemaniert

 

Ter leeringhe ende vermaeck

 

Van boecxskens en wat dies meer sy

 

Van vechtkonst ende ridderlyckheit

 

Wie syn wy

 

Links

 

Herberg "Het Gelag van Isidorus"

 

Contact

 

Foto's VGSJ 2008

 

Voor informatie info@vgsj.nl

 

Veel plaatjes kunt u uitvergroten door er op te klikken

 

Wat is er zoal op de foto te zien dat misschien niet meteen herkenbaar is?

 

Links achter zien we twee selderijknollen, daarvoor 1

pastinaak. Vervolgens staan die drie stoffige stokken

bekend als ouderwetse schorseneren. Middenvoor ziet u aspergebonen. Wij noemen die tegenwoordig sperziebonen. Op het bord ligt worst en gemarineerd hertenvlees,

vergezeld van laurierbladeren, kruidnagelen en kaneelstokken. In de stenen kom rechts achter liggen

tenslotte rode linzen.

groenten met bronzen ketel.JPG

Helaas... Vandaag geen granaatappelen kunnen inkopen. Maar pas op: Die zijn niet te vervangen

door ‘gewone’ appels. Ze mogen dan wel ‘appel’ heten, maar bij opensnijden ontdek je dat de vrucht van binnen geen appeltjesvlees draagt, maar bestaat uit donkerrode pitten zo groot als maïskorrels

die een rood en rinzig sap afgeven.

Recept voor hertenvleesmarinade en rozenbottelsaus

 

Het hertenvlees is gemarineerd in een marinade van rode wijn met daarin een in stukken gesneden ui, vier

tenen knoflook, gemalen galangawortel (toen geheten: galigaen, tegenwoordig te koop als laos), jeneverbessen, kruidnagelen, peperkorrels, gemalen kaneel (oftewel kaneelpoeder) kleingesneden gemberwortel, wat gemalen nootmuskaat en zout.

Daarbij komt een saus van met suiker tot stroop gekookte rozenbottels (kan worden vervangen door rozenbotteljam) verder opgekookt met rode wijn, rijst (om te binden) en in boter opgebakken fijngesneden amandelen en granaatappelpitten.

 

Recept Soetsuere Visch

 

Recept Kip en perenstoof